Előfizetői tartalom

Trudeau: Izraelnek joga van az önvédelemhez

Portfolio
A kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau egy nemrégiben tett nyilatkozatában kifejezte, hogy országa támogatja Izraelnek a nemzetközi joggal összhangban lévő önvédelemhez való jogát. Mindezt a Hamász palesztin csoport múlt hétvégi túszejtése során történt túszejtés után tette. Trudeau azonban nem válaszolt közvetlenül azokra a kérdésekre, amelyek Izrael azon döntésének indokoltságára vonatkoztak, hogy blokád alá vonja a Hamász által ellenőrzött Gázai övezetet, beleértve a víz- és áramellátás elvágását - írja a Ruters.

Izrael kijelentette, hogy addig nem oldja fel a Gázai övezet ostromát, amíg az összes túszt szabadon nem engedi. Ez a helyzet aggodalmat keltett a nemzetközi megfigyelőkben, köztük Melanie Joly kanadai külügyminiszterben. Trudeau megismételte Izraelnek a nemzetközi jog szerinti önvédelemhez való jogát. Hangsúlyozta továbbá Kanada folyamatos erőfeszítéseit a polgári lakosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés