Előfizetői tartalom

A svédek szerint ők teljesítették a dolgukat a NATO-csatlakozás érdekében

Portfolio
Törökországnak nincs további követelése Svédország felé, minden eddigi kérést teljesítettünk, így hamarosan kedvező döntés születhet – mondta pénteken a Bloomberg tudósítása szerint Ulf Kristensson svéd miniszterelnök. A törökökön kívül már csak a magyar parlament jóváhagyása hiányzik, hogy a védelmi szövetség tagja legyen Svédország.

Majdnem három hónapja jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök, hogy országa támogatja Svédország NATO-csatlakozását, viszont az ankarai parlament azóta sem bólintott rá hivatalosan a kérésre. Kristensson szerint a svédek minden feltételt teljesítettek, nincs további tennivalójuk. Elmondása szerint ma sokkal jobb a két ország együttműködése, mint korábban, a rendőrség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés