Előfizetői tartalom

Nagy fába vágta a fejszéjét a török elnök, és nem biztos, hogy sikerrel járhat

Portfolio
Recep Tayyip Erdogan török elnök korábban megpróbált az orosz-ukrán háborúban közvetíteni a felek között, az a próbálkozás – bár részsikereket elért – végül egyértelműen kudarcot vallott. Most Ankara figyelme inkább a Közel-Kelet felé fordult, hasonlóan ambíciózus célokat tűzött ki maga elé, mégpedig, hogy valamiképpen elhozza a nyugalmat és a békét a Hamász és Izrael közé. Ez viszont még lehetetlenebb küldetésnek tűnik – írja a Politico.

A konfliktus kirobbanása óta a világ számos országa nyilvánult meg az Izrael és a Gázai övezet között zajló összecsapásokban. Sokan próbálkoznak azzal, hogy a színfalak mögött valamilyen eredményt érjenek el, hogy ne terjedjenek tovább a harcok, vagy akik egyenesen a két fél között szeretnének megoldást találni. Utóbbiak táborába tartozik a török elnök is, aktívan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés