Előfizetői tartalom

Bármikor felrobbanhat a pattanásig feszült Közel-Kelet - Egyetlen szereplő van, aki ezzel hatalmasat nyerhet

A Hamász szombaton indított átfogó támadást Izrael ellen, amelyet gyors megtorlás követett. Az egész világ feszülten követi az eseményeket, az arab világban és Nyugat-Európában több helyen is tüntetések törtek ki a palesztinok mellett. A jelenlegi események egyik legnagyobb kérdése, hogy a háború megmarad-e helyi összetűzésnek, vagy pedig a teljes Közel-Kelet lángra lobban majd. Egyelőre Izrael ellentámadása nem okozott kiterjedt konfliktust, azonban közel sem egyértelmű, hogy ez így is marad.

Továbbra sem nyugszik a Közel-Kelet, miután újra fellángolt az izraeli-palesztin vita. A palesztin radikális iszlamista mozgalom, a Hamász szombat hajnalban indított átfogó támadást Izrael területe ellen. A zsidó állam az 1973-as Jóm Kippur-i háború óta nem szenvedett el ekkora veszteségeket, mostanra már bőven ezer fölött van az izraeli áldozatok száma, és ez tovább növekedhet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés