Előfizetői tartalom

Elképesztő felszerelést villantottak az oroszok: vége a drónok aranykorának?

Portfolio
Rengeteg figyelmet kapnak az orosz-ukrán háborúban a pilóta nélküli repülőgépek vagy drónok, hiszen az orosz és ukrán erőknek is hatalmas veszteségeket okoznak; nem ritkán láthatjuk azt, hogy „filléres” kínai drónok értékes, sokmillió dolláros páncélozott járműveket, légvédelmi eszközöket likvidálnak egyetlen csapással. Az orosz PPS csoport most fejlesztett egy gyalogsági drónelhárító rendszert, amely elvileg képes teljes alakulatokat megvédeni az ellenséges UAV-k tevékenységétől.

Samuel Bendett amerikai biztonságpolitikai elemző rendszeresen ír az ukrajnai háborúban használt pilóta nélküli eszközökről, most egy új orosz drónelhárító rendszer bemutatójáról értekezett. Az orosz PPS Lab hadiipari cég egy hátitáskában hordozható „Triton” drónelhárító rendszert fejlesztett, amely elvileg képes lesz komplett gyalogsági alakulatoknak védelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés