Előfizetői tartalom

Belpolitikai válsággal fenyeget a Hamász és Izrael konfliktusa egy szomszédos államban

Portfolio
Egyiptomban hamarosan elnökválasztást tartanak, ahol Abdel Fatah esz-Szíszi a harmadik ciklusára készülhet. A politikai vezetés azonban nem örvend túl nagy támogatottságnak az országban, mivel a gazdasági kihívásokkal nehezen tud megküzdeni. A nehézségeket most a palesztinok ügye is növeli, Kairónak óvatosan kell eljárnia az ügyben - írja a Council on Foreign Relations elemzése.

Egyiptom a hírek szerint előzetesen figyelmeztette az izraeli hírszerzést egy közelgő támadás lehetőségéről, de nem figyeltek a jelzésre kellően Jeruzsálemben. Kairó elítélte a Hamász támadását, viszont az izraeli ellenreakció esetében is figyelmeztettek, óva intettek az aránytalan fellépéstől. Abdel Fatah esz-Szíszinek óvatosan kell a saját pozícióját meghatároznia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés