Előfizetői tartalom

Lengyel választások: a kormánypárt a Szenátusban súlyos, a Szejmben fájdalmas vereséget szenvedett

Portfolio
Hétfőről keddre virradóra közölték a lengyel választás már majdnem végleges adatait: bár egy-két szavazókörben még nincs meg az összesített eredmény, illetve még a külföldi voksokra is várnak, de a Polgári Koalíció-Harmadik Út-Új Baloldal ellenzéki szövetség kényelmes többséget szerezhetett a Szejmben, a Szenátusban pedig nagyon kikapott a kormányzó Jog és Igazságosság párt.

Kedd reggelre már 99,93 százalékon áll a vasárnapi választás eredményeinek feldolgozottsága, ez pedig azt mutatja, hogy az utolsó exit pollok nagyjából pontosan előre jelezték a végleges szavazatmegoszlást. A Jog és Igazságosság (PiS) valamivel rosszabbul teljesített, mint várták, 36 százalék helyett 35,4 százaléknyi voksot szerzett csak, míg a Polgári Koalíció (KO) 30,68...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés