FONTOS Hivatalos, a románok már jobban élnek a magyaroknál
 
Előfizetői tartalom

"Ne harcoljunk a klímaváltozás ellen: próbáljuk meg elfogadni a tényt, hogy a világ megváltozik"

Portfolio
A klímaváltozás elleni harc fókuszában jelenleg a megelőzés, a mitigáció szerepel döntő súllyal, de csak a kommunikációban, a gyakorlatban szinte semmit nem tesz a világ azért, hogy a felmelegedést megpróbáljuk lassítani – ezt állították a szakértők a Budapest Economic Forum kerekasztal-beszélgetésén. Abban viszont már nem volt egyetértés köztük, hogy a felmelegedést képesek lehetünk-e még lelassítani, és abban sem, hogy egyéni, vagy globális szinten kell kezelni a válságot.

A klímaváltozásnak van egy egyszerű, egybites megoldása: a széndioxid-semlegesség, de ennél egy sokkal bonyolultabb rendszerről van szó – mondta Gelencsér András, az MTA MTA Levegőkémiai Kutatócsoportjának vezetője, a Pannon Egyetem rektora. A kérdés az, hogy mi lesz, ha elérjük a másfél fokos felmelegedést? Szerinte már a következő lépésre kell gondolni. Szerintem ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés