Előfizetői tartalom

Orosz lap: kifulladt az orosz offenzíva, nem sikerült eredményeket elérni Donyecknél

Portfolio
Az elmúlt napokban intenzív rohamot indított az ukrán állások ellen az orosz haderő Avgyijivkánál. Megoszlanak az információk az offenzíva sikerességéről: az oroszok nagy áttörésekről számoltak be, míg az ukránok jelentős orosz veszteségekről. Egy száműzetésben működő orosz lap, a The Moscow Times azt írja: az orosz haderő elkezdte kivonni a térségből a csapatait, ezzel lényegében beismerte, hogy a település ostroma kudarcot vallott.

Avgyijivka már 2014 óta van a tüzérségi támadások célpontjában, közvetlenül a város mellett húzódott az oroszok által ellenőrzött ukrán területek határa. Az oroszok és ukránok közötti frontvonalak itt nem változtak érdemben az elmúlt 9 évben, a 2022 februárja tartó nagyszabású invázió során csak csekély területet sikerült az oroszoknak megszerezniük a város körül....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés