Előfizetői tartalom

Mint Schengen előtt: újabb szomszédos ország vezet be ellenőrzést a magyar határáron

Portfolio
Határellenőrzést vezet be a szlovén kormány a magyar határon – írja az Index nevű horvát lap. A lépést Szlovénia a terrorfenyegetettség növekedésével indokolta, ami a palesztin-izraeli konfliktushoz köthető. A határellenőrzés visszaállításáról Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is posztolt a közösségi oldalon. A szlovák és osztrák hatáson is van ellenőrzés jelenleg, ehhez csatlakozott most Szlovénia is. Emellett a cseh és szlovák, valamint az olasz-szlovén határon is visszaállt az ellenőrzés.

Boštjan Poklukar szlovén belügyminiszter az N1 szlovén televíziónak megerősítette, hogy Szlovénia felfüggeszti a schengeni megállapodást, és határellenőrzést vezet be Horvátországgal és Magyarországgal szemben. Elmondta, hogy erről már ma tájékoztatta Magyarország és Horvátország belügyminiszterét. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már posztolt is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés