Előfizetői tartalom

Olyan bejelentést tettek a törökök, aminek biztos nem fog örülni Kína - Fontos területen lobbanhat fel a rivalizálás

Portfolio
Törökország egy 25 milliárd dolláros közlekedési folyosót tervez, amely az országot elkerülő, India által javasolt útvonallal riválisa lenne. Az Iraki Fejlesztési Út, más néven "szárazföldi csatorna" 1200 kilométernyi vasúton és közúton keresztül fogja összekötni Irak Grand Faw kikötőjét Törökország északi határával. Abdulkadir Uraloglu török közlekedési és infrastrukturális miniszter szerint a projekt "komoly alternatívája" lenne az India - Közel-Kelet - Európa gazdasági folyosónak - tudósított az Asia Nikkei.

Egy nemrégiben Isztambulban tartott logisztikai fórumon Alper Ozel, a Nemzetközi Szállítók Szövetségének elnöke hangsúlyozta, hogy Törökországnak gyorsan kell cselekednie az új kereskedelmi folyosók létrehozásában. Olyan történelmi példákat idézett, mint az Oszmán Birodalom hanyatlása miután a Szuezi-csatorna megnyitották, így ez lett a fő kereskedelmi útvonal Ázsia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés