Előfizetői tartalom

Súlyos kudarcot vallott a tengeri hatalom: válaszút elé érkeztek

Portfolio
Változtatnia kell eddigi stratégiáján az Egyesült Királyságnak a kritikus fontosságú indo-csendes-óceáni térségben - számolt be a DefenseNews. Eddig néhány bázissal voltak jelen, viszonylag alacsony kapacitással, viszont néhány éve eldöntötték, hogy nagyobb figyelmet fordítanak a területre. A kívánt hatás eddig elmaradt és most válaszút előtt áll London: el kell dönteniük, hogy a hatástalanná vált alacsony kapacitását leépítik, vagy inkább megerősítik.

A indo-csendes-óceáni térség kiemelkedő figyelmet kapott az utóbbi időszakban, mivel Kína jelentősen megnövelte a tengeri katonai kapacitását, ezzel egy időben pedig a nyugati szövetségesek is fokozták ráfordításaikat a távol-keleti területeken. Beszámolók szerint azonban London ebben a versenyfutásban lemaradni látszik, kifejezetten szerény a jelenlétük az régióban. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés