Előfizetői tartalom

Hvg.hu: Orbán Viktor nem térhetett ki Vlagyimir Putyin elől

Portfolio
A hvg.hu úgy értesült, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott legutóbbi, kínai megbeszélése előtt Orbán Viktor telefonon tájékoztatta Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét a közelgő megbeszéléséről az orosz elnökkel, és e telefonbeszélgetésekben a kormányfő jelezte azt is, hogy a találkozó nem az ő kezdeményezésére jön létre, de az elől kitérni nem volt lehetséges.

A miniszterelnök minden ilyen találkozó előtt a Magyarország NATO- és EU-tagságából fakadó konzultációkat le szokta folytatni - mondta a lapnak Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Azt ugyanakkor nem kommentálta, hogy a miniszterelnök ki tudott-e tréni a találkozó elől. Címlapkép forrása: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés