Előfizetői tartalom

Szabályosan vadászik Ukrajna az orosz sztárfegyverre - De mekkora veszteséget okozhatott eddig a Lancet?

Az ősz folyamán egyre több, nyílt forrású videó érhető el arról, hogy az ukrán egységek aktívan vadásznak a harcjárműveikre nagy veszélyt jelentő orosz fegyverekre, többek között a Lancet kamikaze drónokra. A Lancet tavaly év végi frontra érkezésétől kezdve fokozatosan növekvő veszteséget okozott az ukrán gépesített egységeknek. Az azonban máig nagy kérdés, mégis mekkora fenyegetést jelent ez a filléres eszköz az ukrán katonai járművekre.

A Lancet képességeit és az általa jelentett fenyegetést az ukrán fegyveres erők, sőt maga az elnök, Volodimir Zelenszkij is gyorsan elismerte. Nyugati elemzők pedig a lassú, illetve nagy veszteségekkel járó ukrán offenzíva egyik fő hátráltató tényezőjeként pontosan az orosz felderítő drónokat és a Lanceteket jelölték meg. A fegyverek valóban rengeteg veszteséget okoztak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés