Előfizetői tartalom

Megindult Izrael elsöprő támadása - Most aztán igazán elszabadul majd a pokol Gázában?

A hétvége során korlátozottan ugyan, de megindult a gázai invázió harmadik szakasza: az Izraeli Védelmi Erők (IDF) katonái több ponton behatoltak az övezetbe, céljuk egyértelműen a terület felszabdalása. A nemzetközi közösség aggodalmát fejezte ki a gázai civilek miatt, és humanitárius katasztrófára figyelmeztetett, Jeruzsálemet azonban úgy tűnik, már semmi nem tántoríthatja el. Nézzük, mire számíthatunk az elkövetkező hetekben.

Az október eleji, Izraelt érő terrortámadás után számítani lehetett arra, hogy Jeruzsálem nem fog megelégedni néhány gázai épület porig bombázásával. Az IDF szárazföldi egységei közvetlenül a Hamász akciója után megkezdték a Gázai övezet bekerítését. A területet a rafahi, Egyiptommal közös határszakaszt leszámítva teljesen elvágták a külvilágtól, de ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés