Előfizetői tartalom

Kína lemásolná az oroszok csúcsfegyvereit – Mindent elsöprő invázióra készülnek

Portfolio
Szinte bizonyos, hogy az egész világ hadviselését jelentősen átalakítják majd az orosz-ukrán háború tanulságai. A legfontosabb haderők árgus szemekkel követik az eseményeket és igyekeznek elsajátítani a taktikai tanulságok mellett a különböző fegyvernemek hatékonyságát is. Különösen igaz ez a kínai Népi Felszabadító Hadseregre (People’s Liberation Army – PLA), amely évtizedeken keresztül a szovjet és orosz haditechnikára alapozta a katonai doktrínáját – írja a The Diplomat.

A kínai megfigyelők igyekeznek minél közelebbről figyelemmel követni a háborút, hogy a lehető legtöbb információjuk legyen mélyrehatóan tanulmányozni a modern hadviselést. Kimagasló figyelmet kapnak a „kamikaze drónok”, vagyis azok az eszközök, amelyek képesek a harctér körül irányítottan repülni, mielőtt önmegsemmisítő módon csapódnak a célpontba. A kis méretük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés