FONTOS Így alakul szerdától a benzin ára
 
Előfizetői tartalom

Jelentősen kinyitná gazdaságát a világpiac előtt Kína

MTI
Kína tovább fogja bővíteni a piacra jutást és növelni fogja az importot - mondta Li Csiang kínai miniszterelnök vasárnap Sanghajban, az évente megrendezésre kerülő Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) és a Hongcsiao Nemzetközi Gazdasági Fórum megnyitóján tartott beszédében. A miniszterelnök elmondta, hogy Kína elkötelezett a gazdaság további nyitása mellett, és hogy az áruk és szolgáltatások importja a következő öt évben eléri a 17 ezer milliárd dollárt.

"Nem számít, hogyan változik a világ, Kína nyitási üteme soha nem fog megtorpanni, és eltökéltsége, hogy megossza a fejlődési lehetőségeket a világgal, soha nem fog változni" - fogalmazott Li, aki elmondta, hogy a többoldalú kereskedelmi rendszer, amelynek középpontjában a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) áll, a gazdasági globalizáció és a szabad kereskedelem alappillére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés