Előfizetői tartalom

Újabb ország hívja vissza nagykövetét Izraelből

Portfolio
|
MTI
A Dél-afrikai Köztársaság visszahívja diplomatáit Izraelből a Hamásszal vívott háború polgári áldozatainak növekvő száma miatt - közölte hétfőn a pretoriai külügyi tárca vezetője. Naledi Pandor dél-afrikai külügyminiszter "rutinjellegű intézkedésnek" nevezte a diplomaták visszahívását, döntését azzal indokolva, hogy a segítségnyújtás lehetőségeinek felmérése mellett vizsgálják: a két ország közötti diplomáciai kapcsolat minden tekintetben fenntartható-e.

A Dél-afrikai Köztársaság 2018-ban visszahívta nagykövetét Izraelből, válaszul az izraeli kormánynak a ciszjordániai zsidó telepek bővítését érintő döntéseire. A nagykövetséget lefokozták összekötő irodává, és azt azóta egy kis létszámú, alacsonyabb szintű diplomáciai személyzet működteti. A tárcavezető aggodalmának adott hangot a "gyermekek és ártatlan civilek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés