Előfizetői tartalom

Kétségbeejtő a helyzet: leállt a Gázai övezet legnagyobb kórháza

Portfolio
|
MTI
Áramhiány miatt szünetelteti a működését a Gázai övezet legnagyobb egészségügyi intézménye, a gázavárosi Al-Sifa kórház - közölte szombaton az övezetet irányító Hamász iszlamista palesztin szervezet egészségügy-minisztériuma. Ez azért különösen tragikus, mert ahogy arra tegnap a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) felhívta a figyelmet: a Gázai övezet legnagyobb kórházának számító Sifa kórházat elárasztották a betegek, emellett családokat fogad be, akik elvesztették otthonukat a konfliktus miatt.

A közlemény szerint a kórház azért kényszerült felfüggeszteni a működését, mert elfogyott az áramtermeléshez használt összes üzemanyag. A kórházban víz és élelem sincs, és a távközlés sem működik, holott a vonatkozó közlés szerint több ezer beteg, sebesült és a harci cselekmények elől oda menekült ember tartózkodik a létesítményben. Tegnap a Vöröskereszt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés