Előfizetői tartalom

Aggasztó bizonyítékok: orosz rakétakkal lőhettek amerikai bázisra, veszélyes helyzet állhat elő

Portfolio
Az elmúlt hetek során több tucat alkalommal kerültek tűz alá Irak és Szíria területén amerikai bázisok, most bizonyítékok kerültek elő arról, hogy egy orosz gyártmányú BM-27 Uragan rakéta-sorozatvető is tüzet nyitott egy amerikai támaszpontra. Nincs arról információ, hogy a fegyvert a térségben működő Iránbarát milíciák használják, erős a gyanú, hogy a fegyver az Aszad-kormányhoz lojális szíriai hadsereg (SAA) készletéből származik.

Tegnap éjjel, ma hajnalban tűz alá került egy amerikai támaszpont Dajr ez-Zaur tartományban, a létesítményt a szír kormány engedélye nélkül hozta létre Amerika egy gázmező térségében. Az incidensről számos fotó került elő: nagyon úgy fest, hogy a támadást egy orosz gyártmányú 220 milliméteres BM-27 Uragan rakéta-sorozatvetővel hajtották végre. / / / : SAA / Pro-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés