Előfizetői tartalom

Keménykedik Európa a latin-amerikai válságországgal, de már csak finomabban

Portfolio
A demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok helyzetének folyamatos romlására adott válaszul az Európai Tanács bejelentette, hogy a megszokott egyéves meghosszabbítás helyett hat hónappal, 2024. május 14-ig meghosszabbítja korlátozó intézkedéseit. A 2017 novembere óta hatályban lévő intézkedések közé tartozik a fegyverembargó, a belső elnyomáshoz szükséges felszerelésekre vonatkozó korlátozások, az utazási tilalom és 54 személy vagyonának befagyasztása – közölte a tagállamokat tömörítő szervezet hétfőn.

Az intézkedések legutóbbi felülvizsgálata során egy elhunyt személyt töröltek a listáról, hangsúlyozva a Tanács elkötelezettségét a korlátozások célzott és a szankciók fenntartása mellett. Az Európai Unió célja, hogy ösztönözze a demokratikus megoldásokat a venezuelai lakosság sürgető szükségleteinek kielégítésére, ugyanakkor biztosítsa, hogy az intézkedések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés