Előfizetői tartalom

Újabb óriáscég betörésére készül Brüsszel

Portfolio
A Európai Bizottság hivatalosan tájékoztatási kérelmet küldött az Amazonnak a digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) értelmében. Brüsszel arra kéri az Amazont, hogy adjon további tájékoztatást azokról az intézkedésekről, amelyeket a fogyasztók online védelmét szolgáló kockázatértékelésekkel és mérséklő intézkedésekkel kapcsolatos kötelezettségeinek teljesítése érdekében hozott, különös tekintettel az illegális termékek terjesztésére és az alapvető jogok védelmére.

Az óriásvállalatnak december 6-ig kell a kért információkat a bizottság rendelkezésére bocsátania. Az Amazon válaszainak értékelése alapján a testület mérlegelni fogja a következő lépéseket. A digitális szolgáltatásokról szóló törvény értelmében a bizottság bírságot szabhat ki a kérelemre adott téves, hiányos vagy félrevezető tájékoztatásért. Amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés