Előfizetői tartalom

Van egy jele annak, hogy nem alakulnak jól a dolgok: elszólta magát Joe Biden

Portfolio
Hosszú idő után találkozott újra egymással Joe Biden amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök, miután országaik diplomáciai viszonya egyre hűvösebbé vált. A jég most megtört, a kaliforniai San Franciscoban találkoztak egymással a vezetők, és négy órás tárgyalásokon némileg közeledtek az álláspontok. A megbeszélések után azonban az amerikai elnök súlyos kijelentéssel borzolta a kedélyeket – írja a Reuters.

A csúcstalálkozót követően Joe Biden elmondta, hogy nem változtatott a korábbi álláspontján, továbbra is „diktátornak” tekinti Hszi Csin-pinget. A kijelentést a találkozót követő sajtótájékoztatón tette egy újságírói kérdésre válaszolva. Ez újra nagy hullámokat gerjeszthet, vélhetően Pekingben nem fogják jó néven venni a kínai elnök lediktátorozását. Nézze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés