Előfizetői tartalom

Rémisztő ütemben hullik az oroszok legpusztítóbb fegyvere – De mitől is olyan különleges a „Perzselő napfény”?

Portfolio
Az egész világon különlegesnek számít Oroszország egyik legpusztítóbb fegyvere, a TOSz nehézlángszóró-család. Ezek a fegyverek a nyílt források alapján még az orosz hadsereg kötelékében is igazi ritkaságok. Az ukrán háborúban mutatott teljesítménye alapján már a termobárikus rakéta-sorozatvető következő generációjának a hadrendbe állításán és sorozatgyártásán dolgozik az orosz védelmi minisztérium, ugyanakkor az elmúlt időszakban egyre nagyobb ütemben nőnek a haderő veszteségei. De mitől is olyan különleges fegyver a TOSz?

A TOSz („Tjazsolaja Ognemotnyaja Szisztema”) orosz megnevezése szerint nehézlángszóró rendszer, valójában azonban egy termobárikus rakéta-sorozatvetőről beszélhetünk. A fő eltérés a hagyományos MLRS-hez (rakéta-sorozatvetőhöz) képest, hogy eltérő típusú rakétákat lő ki, ezáltal pedig sokkal kisebb lőtávval rendelkezik. A TOSz rendszer kifejezetten az előrenyomuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés