rakéta izrael idf támadás ballisztikus
Globál

Ballisztikus rakétát lőhettek ki Izraelre, úgy néz ki, telibe találták Biranitot

Portfolio
Több közel-keleti forrás is jelentette, hogy Libanonból rakétát lőttek ki ma reggel Biranitra, Izrael egyik északi katonai bázisára. A rakétát nem sikerült elfogni, becsapódott a bázis területén, áldozatokról nincs hír, de a támaszponton tűz ütött ki.

Ma reggel rakétát lőtt ki a Hezbollah Izrael Biranit katonai támaszpontjára. A Times of Israel szerint a bázison robbanás történt, majd tűz ütött ki. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) jelentése szerint személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett.

Arról, hogy pontosan mivel lőtt a Hezbollah, eltérnek a források. A török Anadolu hírügynökség szerint egy páncéltörő rakétával lőttek át a határon, amire válaszul az IDF támadást indított Libanon déli része ellen.

A libanoni Al-Majadín és az iráni Mehr hírügynökségek szerint azonban Burkan típusú rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákkal lőtt a Hezbollah. Az Al-Majadín szerint négy, a Mehr szerint kettő rakétát lőtt ki a libanoni fegyveres szervezet.

A támadásról megjelenő felvételek alapján a kár igencsak komolynak tűnik: meglepő lenne, ha egyetlen páncéltörő rakéta ekkora pusztítást tudott volna okozni, hacsak nem egy lőszerraktárat vagy üzemanyag-depót találtak vele telibe.

Biranit egy kilométerre a libanoni határtól, egy volt kibuc területén fekszik. A támaszpont most a 91-es számú izraeli Galilea hadosztály főhadiszállása.

Címlapkép forrása: Sobhan Farajvan/Pacific Press/LightRocket via Getty Images. A címlapkép illusztráció, nem egy Burkan, hanem iráni rakéták láthatók rajta Teheránban.

tőzsde
Elkészült az Amazon legnagyobb irodája - 15 ezer dolgozó egy helyen
bét
izraeli hadsereg idf izrael stock
Több mint fél éve nem volt ilyen gyenge a forint
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
hamász üzenet izrael gáza