Előfizetői tartalom

Bimbózó kapcsolatokat tesz próbára a háború – Washington már dörzsölheti a tenyerét?

Portfolio
Egyre nagyobb diplomáciai kihívással néz szembe a pekingi politika a Közel-Keleten: miközben az izraeli-palesztin háború újabb fejezete egyre súlyosabb irányt vesz, addig igyekeznek megtartani az óvatos álláspontjukat. Az események fényében ez azonban veszélyes taktika lehet, a fokozódó globális versenyfutásban az Egyesült Államok erőteljes visszatérést prezentál a régióban, ez pedig aláássa Kína ambícióit – írja a The Diplomat.

Szaúd-Arábia és Kína egyre mélyebb kapcsolatokat alakít ki egymással. Mohamed bin Szalmán, Szaúd-Arábia trónörököse korábban célul tűzte ki, hogy az „átfogó stratégiai partnerség” jegyében szorosabbra fűzi a kapcsolatokat a keleti nagyhatalommal. Ennek jegyében bevezették a szaúdi iskolákban a mandarin nyelv oktatását, a jövőben pedig várhatóan a középiskolákra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés