fehéroroszország belarusz haderő
Globál

Fegyverkezik Oroszország legnagyobb szövetségese: bevetési gyakorlaton volt a Volat

Portfolio
Harcászati gyakorlatot hajtott végre Fehéroroszország az új Volat V2 vagy BTR-V2 néven ismert páncélozott katonai járművel. Belarusz orosz források szerint az elmúlt időben jelentősen felgyorsította a harcjármű fejlesztési, gyártási folyamatát.

Fehéroroszország valamikor a 2020-as években kezdte meg a Volat V2 vagy BTR-V2 néven ismert 8x8-as kerekes harcjármű fejlesztését: a gyalogsági harcjármű / páncélozott szállító harcjárműben működő többcélú fegyverrendszer első prototípusát 2021-ben leplezték le.

A jármű első blikkre nagyon hasonlít a finn Patria / lengyel KTO Rosomak harcjárműre, az első látványos különbség az, hogy más rajta a torony. Kétféle Volat-variáns ismert: az egyiket a szovjet BMP-2-es lövegtornyával, a másikat az orosz T-15 / Bumeráng testből irányítható tornyával szerelték fel. Mindkét variáns fő fegyvere egy 30 milliméteres gépágyú.

A napokban a belarusz haderő átfogó gyakorlatot hajtott végre a Volatok prototípusaival, remélik, hogy hamarosan elindulhat az eszköz tömeggyártása.

Fehéroroszország fontos szereplő az ukrajnai háborúban, hiszen fegyverrel, hadianyaggal és orosz csapatok állomásoztatásával segítette az inváziót. A belarusz haderő azonban nyíltan nem indult meg Ukrajna ellen, hiszen mind méretét, mind felszereltségét tekintve elhanyagolható méretű. Az új harcjárművek rendszeresítése része egy nagyobb, átfogó képzési és újrafegyverezési stratégiának.

Címlapkép forrása: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images. A címlapkép illusztráció, nem egy Volat látható rajta, hanem egy orosz BMD.

kiskereskedelem bolt
Még az is lehet, hogy óriástőzsde születik
DBZOL20230523005
vakcina
volánbusz
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Ukrajna harckocsi, frontvonal