Előfizetői tartalom

Szuperhősként robbant be az új elnök a szakadék szélén táncoló országba, rögtön neki is ment Moszkvának és Pekingnek

Jobboldali, elitellenes, sőt anarchokapitalista elnökjelölt nyerte meg az argentin elnökválasztás második fordulóját. A világ nyolcadik legnagyobb területű országában hatalmas változások várhatók, ha Javier Milei sikerrel jár programja teljesítésében. Argentína két évtizede legnagyobb válságát éli át, az infláció már a 143 százalékot ostromolja, a lakosság 40 százaléka szegénységben él. A katasztrofális helyzetben sokak számára Milei a remény megtestesítője, de az exhibicionista stílusával berobbanó politikus könnyen okozhat csalódást. A külpolitikában szintén nagy változások várhatók: az új elnök bezárja az ajtókat Oroszország és Kína előtt, nyit viszont az Egyesült Államok irányába, miközben egyértelmű támogatását fejezte ki Ukrajna és Izrael felé.

Páros lábbal rúgta be az ajtót az elitellenes jelölt A vasárnap tartott argentin elnökválasztáson 56 százalékos eredményével egyértelmű győzelmet aratott a libertariánus Javier Milei ellenfelével, a baloldali, peronista Sergio Massával szemben. Milei az augusztus közepén tartott elnöki előválasztáson tűnt fel, akkor a voksok 30,1 százalékával aratva győzelmet. Az elitellenes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés