Előfizetői tartalom

Vágóhídra küldte a bukott lengyel kormányt az elnök a Szejmben

Portfolio
A lengyel elnök hivatalosan is kinevezte a Mateusz Morawiecki miniszterelnök által javasolt új kormányt, amely várhatóan rövid ideig, legfeljebb 14 napig tart majd. Andrzej Duda államfő ezzel lényegében biztos bukásra ítélte a választáson többségét veszítő Jog és Igazságosság Pártot (PiS), amely biztosan nem kap felhatalmazást a Szejmben.

Döntött Andrzej Duda elnök, és bár biztos, hogy nem kap felhatalmazást a lengyel parlament alsó házától a PiS az októberi választási kudarc után, mégis őket kéri fel kormányalakításra. A lépés szakértők szerint csak időhúzásra jó, hogy az ellenzéki pártok szövetsége vegye át a hatalmat. A lépés ugyanis késlelteti a hatalom átadását Donald Tusknak, az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés