Előfizetői tartalom

Durva botrány bukott ki a közelgő klímacsúcs kapcsán

Portfolio
Képmutatási botrány alakult ki a rövidesen megrendezésre kerülő klímacsúcs körül: a BBC által közzétett, kiszivárgott dokumentumok szerint az Egyesült Arab Emírségek arra akarta felhasználni a közelgő COP28 éghajlat-változási tárgyalások házigazdájaként betöltött szerepét, hogy több mint egy tucat országgal tárgyaljon olaj- és gázüzletekről.

A Centre for Climate Reporting által hétfőn közzétett dokumentumok szerint az Egyesült Arab Emírségek COP28-delegációja a csütörtökön Dubajban kezdődő csúcstalálkozó során állami olaj- és megújulóenergia vállalatok üzeneteit tervezték közvetíteni a külföldi kormányok felé. Németországgal például azt tervezték közölni, hogy az Abu Dhabi Nemzeti Olajtársaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés