Előfizetői tartalom

Elismerte az orosz főtárgyaló: ezen bukott el az Ukrajnával folytatott béketárgyalás

Portfolio
Valóban Ukrajna semlegessége volt Oroszország egyik fő követelése Kijevvel szemben a tavalyi béketárgyalások során, de emellett kulcskérdés volt a Krím és a Donbasz hovatartozása is – idézi Vlagyimir Megyinszkij orosz elnöki tanácsadót az MTI. Az orosz politikus az Ukrajnával tárgyaló moszkvai küldöttség vezetője volt.

Megyinszkij arra reagált, hogy David Arahamija, aki a béketárgyalásokon az ukrán küldöttség vezetője volt, azt mondta pár napja, hogy azért buktak el a tárgyalások, mert az ukrán vezetés nem bízott az oroszokban, illetve mert Boris Johnson volt brit miniszterelnök a harcra buzdította Kijevet. Kapcsolódó cikkünk 2023. 11. 27. Kiszivárgott: már majdnem véget ért egyszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés