Előfizetői tartalom

Elismerte az EU vezetője: gond van az Ukrajnának tett egyik fő vállalás teljesítésével

MTI
Kihívást jelent az Európai Unió azon ígéretének teljesítése, mely szerint tavaszig leszállít egymillió 155 milliméteres lőszert Ukrajnának, a vállalás teljesítése "valamivel több időt vesz igénybe" - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) éves konferenciáján csütörtökön. Az eseményen Josep Borrell uniós külügyi főképviselő arra tett utalást, hogy az uniós lőszerexport egy részét esetleg átirányíthatják Ukrajnának, hogy teljesüljenek a vállalások. Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök azt közölte, az uniós bizottság a jövő év elején javaslatot tesz az Európai Védelmi Ipari Program elindítására.

Michel kiemelte, hogy az orosz agresszióra válaszul és Ukrajna megsegítésére az Európai Unió rekordidő alatt fogadta el a lőszergyártást támogató intézkedését a termelés felgyorsítására. Azon dolgozunk, hogy egymillió lőszert juttassunk el Ukrajnába. Igen, ez kihívást jelent. Valamivel több időt vesz igénybe, mint reméltük, de meg fog történni - fogalmazott. Az EU-tagállamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés