Előfizetői tartalom

Beszámoló a pokolból: ez vár az orosz katonákra az ukrajnai háború egyik legnagyobb csatájában

Portfolio
Moszkva 2023 októberében indított nagyszabású hadműveletet Avgyijivka elfoglalására, a harcok azóta is rendkívül intenzíven zajlanak. Az oroszok kisebb eredményeket elétek, de az erődítménnyé alakított település ukrán védelme még kitart. Számos beszámoló érkezett eddig a veszteségekről, illetve a taktikai (bal)lépésekről, viszont a fronton harcoló katonák ritkán adnak tájékoztatást a helyzetükről.

A Wall Street Journal újságírói készítettek riportot a Donyeck melletti város körül folyó harcokról. A közel két hónapja tartó ütközetben eddig számos orosz áldozatot követelt, de a pontos számok nem ismertek. Ahogy azt sem hozta nyilvánosságra a moszkvai vezetés, hogy pontosan mekkora méretű orosz haderő tartózkodik Ukrajnában, egyes feltételezések szerint körülbelül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés