Előfizetői tartalom

Palesztinok százezrei veszítették el az állásukat

Portfolio
Tízezrével veszítették el munkahelyüket ciszjordániai palesztinok az október 7-i támadásokat követő izraeli korlátozások miatt a zsidó állam irányította részeken. A palesztin területeken pedig százezrével szűnnek meg az állások a Hamász terrortámadása óta – számolt be a Guardian és a Egab. Ráadásul több mint 200 ezer munkahely is megszűnt a palesztin területeken.

Az izraeli hatóságok az október 7-i támadásokat követő munkavállalási engedélyek visszavonása és az átkelőkre vonatkozó szigorú korlátozások bevezetése több százezer ciszjordániai palesztin munkahelyének megszűnéséhez és a fizetések befagyasztásához vezetett. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) becslése szerint mintegy 182 000 gázai lakos veszítette el állását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés