Előfizetői tartalom

Régi hiányosságát törlesztené a világ legnépesebb állama – Belépne a „nagyok” ligájába

Portfolio
India hiába a világ legnépesebb állama, diplomáciai tekintetben egyelőre még nem képvisel globális erőt. Ez annak is nagyban köszönhető, hogy jóval alacsonyabb a diplomatáinak a száma, mint más hasonló súlyú országoknak. Újdelhi elhatározta magát, hogy létszámnöveléssel erősítik a nemzetközi befolyásukat – közölte a South China Morning Post.

Jelentős hátrányban van India a globális diplomáciai versenyfutásban, mivel nem rendelkezik elegendő diplomatával a világ különböző helyein. Az indiai vezetés eldöntötte, hogy növelik a nagykövetségeken dolgozók létszámát mintegy 200 fővel, amely jelzi, hogy nagyobb beleszólást szeretnének az internacionális politika alakításába. Az országnak jelenleg mindössze 850...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés