Előfizetői tartalom

Íme a lista: ők az ukrajnai háború legnagyobb nyertesei

Portfolio
A nyugati államok az Ukrajna elleni invázió kezdetétől elkötelezték magukat Kijev támogatása mellett. A döntéssel a hadiiparnak is kedveztek, mivel számos eszközt nem lehetett a raktárakból eljuttatni a háborús zónába. A megugrott geopolitikai feszültségek miatt pedig számos ország saját haderejének újrafegyverzésébe kezdett. A Politico elemezte, hogy mely fegyvergyártó országok jártak a legjobban az ukrajnai konfliktussal és az eszkalálódó geopolitikai helyzettel.

Moszkva 2022 februárjában adta ki a parancsok Ukrajna lerohanására. Az orosz csapatok átfogó hadműveletet indítottak az ország területe ellen, de sok helyen gyorsan kudarcokat voltak kénytelenek elszenvedni. Keményebb ellenállásba futottak, mint eleinte remélték. A harcok majdnem két évvel később is tartanak, amely nem lenne lehetséges az ukrán haderő nyugati támogatása nélkül....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés