Előfizetői tartalom

Bejelentették: marad az ellenőrzés a szlovák-magyar határon

MTI
Megint meghosszabbította a szlovák kormány a még október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzést a szlovák-magyar határon - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a pozsonyi kormány döntésére hivatkozva szerdán. Az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolt, s már többször is kiterjesztett ellenőrzési időszakot ezúttal is egy hónappal hosszabbítják meg, vagyis a korábban december 23.-ig megszabott időszakot január 22.-ig tolják ki.

Szlovákia még október 5-én vezetett be ideiglenes határellenőrzést a szlovák-magyar határon. A döntésre egy nappal azt követően került sor, hogy Csehország, Ausztria és Lengyelország hasonló intézkedést vezettek be a szlovák határukon. A pozsonyi kormány közlése szerint a határellenőrzés meghosszabbításával ezúttal is az a szándékuk, hogy minél kevesebb illegális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés