Előfizetői tartalom

Beomlott az amerikai segélyezés Ukrajnában: már innen érkezik a legtöbb lövedék

Portfolio
Az ukrajnai háborúban Kijev szinte teljesen a nyugati ellátmányokra támaszkodik. Az elmúlt időben azonban egyre több probléma akadt az amerikai és az európai segélyekkel, mivel azok politikai és kapacitásbeli problémákat okoztak. Ezért már nem is ők lettek egy kulcsfontosságú eszköz legnagyobb ellátói, hanem egy távol-keleti ország – számolt be a Washington Post.

Dél-Korea vált a 155 mm-es tüzérségi lövedék tekintetében Ukrajna legnagyobb ellátójává. A leszállított mennyiség nagyobb volumenű, mint amennyit az összes európai ország együttvéve küldött idén Kijevnek. Az ukrán haderőnek havonta körülbelül 90 ezer darab ilyen típusú lövedékre van szüksége, viszont ekkora mennyiséget egyelőre az Egyesült Államokban sem tudnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés