Előfizetői tartalom

Háborús bűnök miatt lépett négy orosz állampolgárral szemben az USA

Portfolio
Az amerikai igazságügyi minisztérium háborús bűnökkel vádol négy orosz férfit, köztük két parancsnokot, amiért állítólag részt vettek egy amerikai megkínzásában az ukrajnai invázió során. Ez az első vádemelés az orosz fegyveres erők tagjai ellen az Ukrajna elleni háború során elkövetett atrocitásokkal kapcsolatban – írta meg az AP News.

A vádak szerint – amelyeket egy közel 30 éves amerikai törvény alapján emeltek a négy orosz személy ellen – többek között azt állítják, hogy megkínoztak és embertelenül bántak Ukrajnában egy amerikai személlyel szemben. A lépés egyelőre szimbolikus jelentőségű, mivel mind a négy vádlott jelenleg szökésben van. Az érintett orosz katonákat azzal vádolják, hogy 2022-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés