Előfizetői tartalom

Kitálalt az ukrán elitkatona: ezért bukott el valójában a hatalmas nyári offenzíva

Nagyon érdekes beszámolót tett közzé X-oldalán egy ukrán katona, aki légi felderítőként Ukrajna egyik legjobban képzett és legjobban felszerelt, az ellentámadásban fontos szerepet játszó 47-es számú gépesített gyalogsági dandárját segítette. A beszámoló alapján a katona részletesen ismeri az ukrán haditerveket és megindokolja a nyári offenzíva kudarcát.

Ukrajna a nyáron hatalmas, koordinált ellentámadást indított három szektorban: a fő cél Bahmut visszaszerzése és a Krímet és a Donbaszt összekötő orosz utánpótlási vonal elvágása volt az Azovi-tenger mellett. Mára kijelenhető: a nyugati harcjárművek százaival megtámogatott hadjárat lényegében elbukott: körülbelül 10 kisebb falut szerzett vissza az ukrán haderő, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés