Előfizetői tartalom

Kőkemény kritikát kapott az Orbán-kormány Európa legerősebb országától, rendkívüli határozat készül a parlamentben

Portfolio
Kemény kritikával illette Annalena Baerbock német külügyminiszter Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért a magyar kormányfő le szeretné venni napirendről a jövő heti EU-csúcson Ukrajna uniós csatlakozásának tárgyalását. Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy látja, Baerbock félreérti a helyzetet, a magyar álláspont megalapozott, Ukrajna még nem áll kész a csatlakozásra. Közben a Fidesz-KDNP parlamenti határozatot nyújtott be, mellyel el akarja érni, hogy a magyar törvényhozás blokkolja Ukrajna EU-s csatlakozását.

Tegnap Szlovéniában járt Annalena Baerbock német külügyminiszter, ahol beszédet mondott az ukrajnai háborúról, az EU-ról és az egységes piac balkáni bővítéséről. Kritizálta egyebek mellett Aleksandar Vucic szerb elnököt is, aki szerinte „Oroszország kegyeit keresi” és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is, aki szerinte indokolatlanul hátráltatja Ukrajna Európai Unióhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés