Előfizetői tartalom

Eltűnt egy katonai helikopter a háborúra készülő országok határánál - Csapatokat mozgósít a szomszédos állam

Portfolio
Miután a venezuelai kormány bejelentette a Guyana által birtokolt Essequibo annektálását, szerdán a venezuelai határ közelében eltűnt a guyanai haderő egyik helikoptere, hét emberrel a fedélzetén. Egyelőre nem tudni, mi történt. A szomszédos Brazília folyamatosan csapatokat telepít a Venezuelával közös határa mentén - írja a brit BBC.

Venezuela vasárnap népszavazást tartott az Essequibo elnevezésű terület hovatartozásáról. A népszavazáson a venezuelai állampolgárok állítólag több mint 95 százaléka voksolt a terület annektálása mellett, amely jelenleg Guyana fennhatósága alá tartozik. Az olajban gazdag Essequibo régió a 19. század óta területi viták tárgya, akkor Guyana még brit gyarmat volt. Venezuela...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés