Előfizetői tartalom

Megszólalt a volt kémfőnök: minden borulhat a Közel-Keleten

Portfolio
Teljesen új megvilágításba helyezte Izraelt a Közel-Keleten a Hamász elleni háború. Ennek oka, hogy a többségében muszlimok lakta térségben komoly ellenérzéseket váltott ki a zsidó állam lépése. A Bloomberg beszámolt a volt szaúdi kémfőnök beszédéről a témával kapcsolatban, amely szerint a jövőben a palesztin kérdés lesz minden rendezés alapja a térségben.

Úgy tűnik, hogy egy szempontból már mindenképpen ért el eredményeket a Hamász támadása Izrael ellen: ha közvetetten is, de Jeruzsálem az ellenakciójával kiváltotta a környező arab országok ellenérzéseit, ezért a korábbi diplomáciai közeledés elakadt. Kiemelkedő példája ennek Szaúd-Arábia, amely a térség egyik legnagyobb és legerősebb országaként éppen mostanában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés