Előfizetői tartalom

Kettészakadhat az EU-s ország, hiába a nagy ígéretek

Portfolio
A Politicónak adott exkluzív interjújában Ersin Tatar ciprusi török vezető csalódottságának adott hangot az Európai Unió ciprusi kérdéssel kapcsolatos diplomáciai megközelítése miatt, és a kétállami megoldás felé való elmozdulást sürgette. Tatar bírálta, hogy az EU ismételten a szövetségi rendszerben működő országról szóló, egyesítési terveket erőlteti, és kijelentette, hogy ezek a viták 50 éve tartanak kézzelfogható előrelépés nélkül.

Ciprus az 1974-es török invázió óta – amely válaszul a görögök által támogatott puccsra történt –, továbbra is megosztott a török észak és a görög dél között. Az EU a 2004-es ciprusi csatlakozást a területi viták dacára úgy hagyta jóvá, hogy megállapodott a két ciprusi vezetéssel, hogy egy szövetségi rendszerben működő, egységes ország létrehozását tűzik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés