Előfizetői tartalom

Zelenszkij finoman üzent a magyar kormánynak

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán azonnal aláírta azt a két, a parlament által pénteken elfogadott jogszabályt, amelyek orvosolják többek között a kárpátaljai kisebbség védelmében, valamint a magyar kormány és az EU által megfogalmazott korrupciós aggályokat is. Zelenszkij szerint így készen állnak az uniós csatlakozásra, teljesítették az elvárásokat. Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is üzent ezzel finoman, aki a csatlakozási tárgyalások megvétózását lengette be.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, az ukrán parlament két olyan törvényt is elfogadott, amelyekkel részben olyan kritikákra is válaszolnak, amelyeket a magyar kormány fogalmazott meg a kijevi vezetést bírálva. Az egyik az egyre többször elhangzó magyar érvelés, hogy Ukrajna nem tett elég lépést a korrupció ellen, amelynél még az Európai Bizottság is változtatásokat sürgetett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés