Előfizetői tartalom

Folytatódik a világ egyik legnagyobb olajkészlete körüli vita: egyeztetést tart Venezuela és Guyana elnöke

MTI
Venezuela és Guyana elnöke, Nicolás Maduro és Irfaan Ali csütörtökön csúcstalálkozót tart a határvitájukról. A találkozóra a Szent Vincent és a Grenadine-szigetek szigetállamban kerül sor - jelentette be szombaton az ottani kormányfő, Ralph Gonsalves, aki a Latin-Amerikai és Karibi Államok Közösségének (CELAC) megbízott elnökeként ad otthont a találkozónak, amelyen Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök is részt vesz.

Több dél-amerikai ország felszólította Venezuelát és Guyanát, hogy találjanak békés megoldást a vitára. Argentína, Brazília, Paraguay, Uruguay, Chile, Kolumbia, Ecuador és Peru közös nyilatkozatot adott ki, amelyben óva intett az "egyoldalú lépésektől", amelyek "további feszültségekhez vezethetnek". Venezuela magáénak tekinti az olajban gazdag Essequibo régiót, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés