Előfizetői tartalom

Tűzszünetre szólított fel a Gázai övezetben Antonio Guterres

Portfolio
Az amerikai vétó ellenére továbbra is humanitárius tűzszünetre szólít fel a Gázai övezetben Antonio Guterres ENSZ főtitkár. A dohai fórumon Guterres csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a Biztonsági Tanács nem támogatta az azonnali tűzszünetet az Izrael és a Hamász palesztin fegyveres csoport között zajló konfliktusban. A javaslatot Washington pénteken megvétózta. A főtitkár emellett a dubaji klímacsúcson részt vevő vezetőknek is üzent.

Guterres hangsúlyozta, hogy a Biztonsági Tanács álláspontjától függetlenül továbbra is szorgalmazni fogja a tűzszünetet. A katari miniszterelnök, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani sejk szintén felszólalt az összejövetelen, és kijelentette, hogy Doha továbbra is erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljon Izraelre és a Hamászra, hogy állapodjanak meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés