Előfizetői tartalom

Washington a magyar kormányra szenátusi határozattal helyez nyomást

Az amerikai szenátus előtt van már egy határozattervezet, amelyben Washington sürgeti az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) tagállamait, hogy az elfogadott védelmi terveiket minél gyorsabban hajtsák végre, valamint biztosítsanak azokra elegendő forrásokat az érintett kormányok. A washingtoni lépés egy egész bekezdést szentel a svéd NATO-csatlakozás blokkolásával kapcsolatban, nyomást helyezve ezzel a magyar és a török vezetésre is.

A NATO-ban – a finn belépés után 31 tagúra bővült katonai szövetségben – a 2014-ben kezdeményezett walesi védelmi beruházási vállalások teljesítésével kilenc egymást követő évben következetesen nőttek a védelmi kiadások, amelyek 2014 óta reálértéken mintegy 450 milliárd dollárt tettek ki. 2023 júliusára 11 NATO-szövetséges teljesítette a GDP 2 százalékának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés