Előfizetői tartalom

Kárpátaljai magyar politikusok nyílt levélben kérték Ukrajna EU-csatlakozásának támogatását

Portfolio
Az 1991-ben alakult Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) Facebook-oldalán nyílt levél jelent meg, amelyben több vezető kárpátaljai magyar politikus arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, illetve Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét, hogy a december 14-15-i uniós csúcson támogassák az Ukrajna európai uniós tagságáról szóló tárgyalások megkezdését elindító döntést.

Az elmúlt esztendőben Ukrajna nagy lépéseket tett az Európai Bizottságnak a nemzeti kisebbségek jogairól szóló ajánlásai végrehajtása terén. Az ukrán parlament által elfogadott új törvénytervezet lényegében tükrözi a nemzeti kisebbségek érdekeit, és teljes támogatásunkat élvezi – olvasható a nyílt levélben arra utalva, hogy az ukrán parlament módosította a vitatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés