Előfizetői tartalom

Leleplezte az amerikai titkosszolgálat a most zajló orosz hadműveletek valódi célját

Portfolio
Egy most nyilvánosságra hozott amerikai titkosszolgálati jelentés szerint Oroszország őszi és tervezett téli hadműveleteinek célja nem az, hogy közvetlen műveleti eredményeket érjenek el, hanem hogy gyengítsék az Ukrajnának adott nyugati támogatást – számolt be az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet keddi jelentése.

A hírszerzési anyag szerint az őszi hadműveletek jelentős veszteségeket okoztak Oroszországnak, és csak műveletileg lényegtelen eredményeket hoztak. Az Avgyijivka–Novopavlivka-tengelyen folyó őszi harcokban 13 ezres volt az orosz veszteség (halottak és sebesültek) a támadások októberi megindulása óta. Oroszország úgy vélheti, hogy a téli katonai „patthelyzet” elvonja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés